Mihai Popșoi participă la Forumul GLOBSEC, la Praga

123
0

Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, participă la Forumul GLOBSEC, care se desfășoară la Praga.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cadrul panelului „Contracararea amenințărilor hibride ale Rusiei” la care a luat parte în calitate de vorbitor alături de ministrul de externe al Cehiei, Jan Lipavský, Mihai Popșoi s-a referit la principalele provocări cu care se confruntă continentul european, regiunea Mării Negre și, în mod direct, Republica Moldova. Șeful diplomației moldovenești a vorbit și despre războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, care continuă să afecteze grav această țară prin pierderi de vieți omenești și distrugerea infrastructurii civile. „Efectul agresiunii afectează inclusiv economia țării noastre, dar, grație ajutorului partenerilor din lumea liberă, Republica Moldova devine mai rezilientă,” a declarat Mihai Popșoi.

Totodată, ministrul a abordat subiecte legate de amenințările hibride la adresa Republicii Moldova din partea Federației Ruse, în special răspândirea dezinformării și propagandei, atacurile cibernetice și încercările de deturnare a parcursului european.

„Zilnic, suntem nevoiți să combatem multiple falsuri și încercări de manipulare. Nu vom permite forțelor străine să-și promoveze interesele meschine pe teritoriul țării noastre. Vom continua să depunem toate eforturile necesare pentru ca Republica Moldova să-și consolideze locul în marea familie europeană. Viitorul nostru este în Uniunea Europeană, acolo unde prosperitatea și dezvoltarea sunt garantate”, a menționat viceprim-ministrul.

De asemenea, Mihai Popșoi s-a referit la măsurile întreprinse de autoritățile naționale pentru sporirea capacităților de apărare, reziliență și securitate ale țării noastre.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE