Încă un post de televiziune va organiza dezbateri electorale în această toamnă. În total, 31 de furnizori de servicii media vor participa la reflectarea alegerilor

154
0

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au aprobat, în cadrul ședinței publice de astăzi, declarația privind politica editorială pentru campania electorală la funcția de Președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024, depusă de ”R Live TV”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Anterior, CA a acordat un termen de trei zile serviciului media de televiziune, în vederea prezentării unei declarații noi, care să fie conformă exigențelor legale.

Astfel, la data de 19 august 2024, CA a recepționat declarația redactată a serviciului media de televiziune ”R Live TV”. În urma examinării, s-a constatat că aceasta corespunde cu normele Codului electoral nr. 325/2022 și cele ale Regulamentului privind reflectarea alegerilor de către instituțiile mass-media, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1137/2023.

Potrivit conceptului emisiunilor de dezbateri, acest tip de program electoral va acoperi atât alegerile prezidențiale (turul I și II), cât și referendumul republican constituțional. În ambele cazuri, dezbaterile vor avea loc atât în limba română, cât și în limba rusă; vor fi difuzate în zilele de luni până vineri, ora 20:00.

Astfel, șase posturi din cele nouă incluse în lista ,,must carry”, obligatorie la retransmisiune în primele poziții, vor organiza dezbateri electorale. În total, 31 de furnizori de servicii media vor participa la reflectarea alegerilor din această toamnă.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE