Schema de corupție la eliberarea autorizațiilor sanitare. Doi funcționari ai ANSP, cercetați de CNA

80
0

Doi angajați ai Secției control de stat în sănătate a Centrului de Sănătate Publică Chișinău a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) sunt cercetați de CNA într-un dosar de corupere pasivă. Aceștia sunt bănuiți de pretindere și primire de mijloace financiare de la agenți economici pentru obținerea autorizațiilor sanitare.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit materialelor cauzei, în perioada martie – august 2024, inspectorii ANSP ar fi creat și implementat o schemă infracțională de favorizare a obținerii autorizațiilor sanitare de către agenții economici. Astfel, funcționarii publici ar fi pretins și primit sistematic mijloace bănești, ce nu li se cuvin, de la 2 000 la 10 000 de lei, pentru a facilita obținerea autorizațiilor sanitare de către agenții economici prin organizarea formală a controalelor, întocmirea proceselor-verbale de control fără deplasarea în teren, dar și ne reflectarea încălcărilor depistate în cadrul controlului. În baza documentelor perfectate agenții economici obțineau autorizație sanitară pentru funcționare.

Astăzi, ofițerii CNA au descins cu percheziții la domiciliile, automobilele și birourile bănuiților, care sunt cercetați în stare de libertare, de unde au ridicat mai multe probe. Cercetările continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Chișinău.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE