Arhitectul-șef al raionului Căușeni, cercetat de CNA într-un dosar de corupere pasivă pentru pretindere sistematică de remunerații ilicite

89
0


Arhitectul-șef al raionului Căușeni este cercetat penal de CNA într-un dosar de corupere pasivă. Acesta este bănuit că ar fi pretins și primit de la mai mulți locuitori ai raionului mijloace bănești pentru eliberarea actelor permisive.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit materialelor administrate, în perioada mai – iulie 2024, arhitectul-șef al r. Căușeni, ar fi pretins și primit de la locuitorii raionului, mijloace bănești ce nu i se cuvin, între 200 – 1500 lei, pentru îndeplinirea/grăbirea îndeplinirii unor acțiuni în exercitarea funcției, manifestate prin eliberarea actelor permisive de demolare, edificare, proiectare, a bunurilor imobile, amplasate în raza teritoriului deservit.

În această dimineață, 5 august 2024, ofițerii CNA și procurorii au descins cu percheziții în biroul de serviciu al bănuitului. De la fața locului au fost ridicate obiecte și documente relevante cazului. Funcționarul este cercetat în stare de libertate.

Acțiunile de urmărire penală continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Chișinău.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată, iar cercetările în acest caz continuă.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE