FOTO// Președinta Maia Sandu și ministra Sănătății, Ala Nemerenco, au participat la inaugurarea Centrului de acordare a asistenței medicale în cazul accidentelor vasculare cerebrale, la Edineț

72
0

În vizita de lucru în raionul Edineț, șefa statului a participat la deschiderea Centrului primar de acordare a asistenței în cazul accidentelor vasculare cerebrale, din cadrul spitalului raional. Acesta este al IX-lea centru, de așa tip, din țară, și va acorda asistență de urgență cetățenilor din raioanele Edineț, Ocnița, Briceni și Dondușeni.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„În total, peste 250 de mii de oameni din nordul țării vor avea siguranța că lor, rudelor și apropiaților, în caz de necesitate, le va fi acordat ajutor rapid și profesionist. Acestea sunt investiții care, în cel mai direct mod, salvează vieți”, a spus Președinta Maia Sandu.

Președinta a mai subliniat că, în doi ani și jumătate, Guvernul a investit în Spitalul raional Edineț 46 de milioane de lei din bugetul public și de la partenerii de dezvoltare, fonduri care depășesc de aproape două ori bugetul alocat de consiliul raional în perioada 2016 – 2023. Secția de anestezie și terapie intensivă a fost renovată și dotată cu echipamente performante, inclusiv cu un aparat modern cu tomografie computerizată, iar secția de pediatrie este în proces de renovare.

„Viziunea pe care o implementăm cu convingere este cea a unei țări în care fiecare viață este prețioasă și fiecare cetățean are acces la servicii medicale eficiente, iar fiecare medic poate activa în spitale modernizate, cu acces la echipamente performante”, a punctat șefa statului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE