Astăzi începe perioada electorală a alegerilor prezidențiale și referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024

58
0
alegeri locale generale

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că astăzi, 1 august 2024, începe perioada electorală a alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova și referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit Codului electoral, perioada electorală durează până în ziua în care rezultatele alegerilor prezidențiale și ale referendumului sunt confirmate de către Curtea Constituțională. În această perioadă vor fi ajustate și aprobate actele normative subsecvente legii electorale, vor fi constituite organele electorale ierarhic inferioare, vor fi desemnați și înregistrați candidații pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova și participanții la referendum. La fel, vor fi organizate instruiri pentru funcționarii electorali și alți subiecți electorali, vor fi desfășurate activități de informare pentru alegători, actualizate listele electorale și pregătite modelele buletinelor de vot și alte materiale electorale.

Amintim că Parlamentul Republicii Moldova a stabilit data de 20 octombrie 2024 pentru desfășurarea alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional.

Conform Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor electorale, perioada de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova și a participanților la referendum va începe pe 21 august 2024, iar campania electorală va începe pe 20 septembrie 2024.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE