Premierul Dorin Recean, la 30 de ani de la fondarea Agenției Geodezie, Cartografie și Cadastru: „Cel mai important este ca procesele să devină tot mai simple, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul de afaceri”

87
0

Prim-ministrul Dorin Recean a participat la evenimentul ce a marcat 30 de ani de la fondarea Agenției Geodezie, Cartografie și Cadastru, anunță serviciul de presă al Guvernului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Premierul a felicitat angajații instituției și le-a mulțumit pentru dedicație în activitatea profesională. „Mediul, agricultura, industria, infrastructura, comerțul, transportul – practic toate ramurile economiei naționale se bazează pe lucrul pe care-l faceți dumneavoastră”, a subliniat premierul Dorin Recean.

Șeful Guvernului a remarcat orientarea spre digitalizare și folosirea noilor tehnologii în activitatea de cartografiere, geodezie și cadastru. „Acest lucru ne permite să facilităm multe procese interne și să oferim servicii mai calitative agenților economici, instituțiilor, fiind un lucru important și pentru colaborarea internațională. Cel mai important este ca procesele să fie simple, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul de afaceri”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

În ultimii ani, Agenția a trecut de la instrumente și metode tradiționale la sisteme informaționale geografice de stat, drone și aerofotografiere. Acestea permit o gestionare mai eficientă a datelor spațiale și crearea unei baze de date utile pentru luarea deciziilor în domenii, precum urbanism, mediu, infrastructură și gestionarea riscurilor.

În context, prim-ministrul Dorin Recean a menționat și accelerarea vizibilă a procesului de delimitare a terenurilor proprietate publică, fapt apreciat de autoritățile locale, în cadrul vizitelor în teritoriu pe care le desfășoară cu regularitate șeful Executivului.

La evenimentul aniversar al instituției au participat peste 200 de angajați ai Agenției Geodezie, Cartografie și Cadastru din toată țara.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE