Circa 150.000 de familii vor beneficia de vouchere pentru echipamente electrocasnice și becuri LED. Voucherele vor acoperi până la 70% din costul acestora

98
0
Sursa foto: Dedeman

În jur de 150 de mii de familii vulnerabile din întreaga țară vor beneficia, în următorii trei ani, de suport din partea Guvernului pentru a-și înlocui electrocasnicele vechi cu altele noi și eficiente energetic. Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, 24 iulie 2024,  Regulamentul Programului de vouchere pentru electrocasnice, elaborat de Ministerul Energiei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Documentul reglementează modul de acordare a voucherelor, care vor acoperi până la 70% din costul echipamentelor electrocasnice. Acestea vor fi oferite consumatorilor înregistrați în programul guvernamental ,,Ajutor la contor”, în baza criteriilor privind gradul de vulnerabilitate energetică atribuită gospodăriei casnice pentru anul precedent, consumul mediu lunar de energie electrică, precum și componența familiilor care solicită suport financiar pentru înlocuirea electrocasnicelor.

Criteriile de eligibilitate vor fi examinate și aprobate de Comitetul de finanțare și risc din cadrul Centrului Național pentru Energie Durabilă (CNED), iar beneficiarii selectați vor fi informați despre disponibilitatea voucherelor prin intermediul cabinetului personal de pe platforma compensatii.gov.md, prin mesajele SMS sau pe e-mail.

Pe termen lung, Programul va contribui la sporirea securității economice, eficientizarea consumului de energie și diminuarea sărăciei energetice, prin micșorarea cheltuielilor pentru facturi ale populației.

Mai multe detalii despre programul de vouchere pentru electrocasnice pot fi găsite pe platforma ecovoucher.md și pe site-ul cned.gov.md.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE