CNA// La școlile auto din Chișinău, Comrat și Ialoveni, un permis de conducere s-ar putea obține, ilegal, cu 1000 de euro

44
0

Mai multe școli auto din mun. Chișinău, Ialoveni și Comrat au fost percheziționate astăzi, 24 iulie, de ofițerii CNA și procurori în cadrul unor dosare de trafic de influență și fals în acte publice în care sunt cercetate faptele ilicite ale unor intermediari în procesul de obținere a permiselor auto. Potrivit probelor administrate, bănuiții ar fi pus în funcțiune o schemă de fraudare a procesului de eliberare a permiselor auto contra unor remunerații ilicite.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În fapt, intermediarii susțineau că ar avea influență asupra membrilor comisiilor de examene din cadrul Secțiilor de înmatriculare a transportului și calificarea conducătorilor auto ale Agenției Servicii Publice (ASP) și că îi poate determina să faciliteze procesul de susținere a probelor teoretice și practice. De asemenea, solicitanților li se asigura și certificatele medicale contra cost, cu omiterea prezenței fizice a persoanei, dar și certificatele de absolvire a cursurilor teoretice și practice la școlile auto.  Astfel, în cadrul urmăririi penale și a investigațiilor întreprinse de CNA, s-a constatat că pentru întregul proces de obținere a permiselor auto erau pretinse în medie sume de 1000 de euro.

În urma perchezițiilor desfășurate în această dimineață la sediile școlilor auto, la domiciliile și autoturismele bănuiților, au fost ridicate sume de bani, proveniența cărora urmează a fi stabilită, copii ale unor acte de identitate, cu sume de bani atașate, înscrisuri de ciornă și dispozitive de stocare a informațiilor.

Acțiunile pe caz sunt în derulare sub conducerea procesuală a procurorilor Procuraturii mun. Chișinău, cu suportul subdiviziunii de securitate internă a Agenției Servicii Publice.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE