Un cetățean georgian, anunțat în căutare de INTERPOL pentru terorism, reținut la intrarea în R. Moldova

272
0

La sfârșitul săptămânii trecute, autoritățile cu atribuții în asigurarea securității statului au intervenit în baza informațiilor operative pentru reținerea unor persoane suspectate de apartenență la organizații teroriste, în conformitate cu alerta INTERPOL.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Printre acestea se afla un cetățean al Republicii Georgia, în vârstă de 20 de ani, pe numele căruia autoritățile de drept din Statele Unite ale Americii au emis mandat de arest pentru comiterea infracțiunii de terorism. Persoana s-a prezentat la intrarea în Republica Moldova, împreună cu un alt cetățean al Republicii Georgia, de 19 ani, pasageri la ruta aeriană „Istanbul-Chișinău”.

Cei doi au fost reținuți după ce au coborât din aeronavă și escortați pentru verificări suplimentareCa urmare, ofițerii SIS de comun cu angajații Poliției de Frontieră au depistat documente ce confirmă pregătirea acestora în centre specializate de antrenament militar, precum și materiale multimedia cu conținut de natură teroristă.

Cetățeanul, căutat prin INTERPOL, a fost documentat și plasat în izolatorul de detenție preventivă al Direcției de Poliție mun. Chișinău, iar cel de-al doilea cetățean georgian a fost declarat persoană inadmisibilă pe teritoriul Republicii Moldova și a fost returnat în R. Turcia.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE