Comisia Europeană va oferi Republicii Moldova un grant de 105 milioane de euro

447
0

Guvernul a aprobat, în ședința de ieri, 26 septembrie 2023, decizia privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 2 la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind Contractul de consolidare a statului și reziliență pentru Republica Moldova, semnat la Bruxelles la 15 decembrie 2021.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Amendamentul prevede o finanțare adițională în valoare de 105 milioane de euro (grant), majorând astfel bugetul programului de suport până la 240 milioane de euro, care va fi debursat în două tranșe suplimentare, până la sfârșitul anului 2023.

Acest suport financiar va sprijini măsurile de atenuare a impactului socio-economic produs de creșterea prețurilor la energie, va spori capacitatea statului de a furniza servicii grupurilor vulnerabile și va susține eforturile în asigurarea securității energetice în Republica Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE