Natalia Gavrilița și Vitalie Lemne au fost numiți în funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al BNM. Gavrilița își va suspenda statutul de membru al PAS

542
0

Natalia Gavrilița și Vitalie Lemne au fost numiți în funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pe un termen de șapte ani. Candidaturile acestora au fost propuse în plenul Parlamentului urmare a desfășurării concursului pentru selectarea candidaților pentru această funcție. Într-o postare pe pagina sa de socializare, Gavrilița scria că a depus dosarul pentru funcția de membră a Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale, iar dacă va trece concursul respectiv, atunci va fi obligată de lege să renunțe la orice afiliere politică, inclusiv să își suspende statutul de membru al PAS.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Gavrilița anunță că în curând va prelua mandatul de membră a Consiliului de Supraveghere a Băncii Naționale, „un domeniu vital pentru țara noastră, unde este nevoie de transparență, integritate, dar pe alocuri și de dinamizare. Anume de aceste obiective mă voi conduce în mandatul meu.”

În postarea sa, Natalia Gavrilița le mulțumește deputaților din Parlament „care au votat candidatura mea și îi asigur pe toți că îmi voi face munca cu dedicație.”

Tot pe pagina sa de  Facebook, acum șase zile, Gavrilița anunța că „am decis să depun dosarul pentru funcția de membră a Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale. Eu cred că experiența și abilitățile mele vor fi utile anume în această funcție. Am decis să mă dedic de acum încolo dezvoltării economice a țării noastre dintr-o funcție tehnică, dar foarte importantă pentru stabilitatea macro-financiară a Republicii Moldova.

În caz că voi trece acest concurs, sunt obligată de lege să renunț la orice afiliere politică, inclusiv să îmi suspend statutul de membru al PAS.

E o decizie grea pe care mi-o asum. În același timp, voi rămâne în continuare alături de cetățeni, veghind ca activitatea Băncii Naționale să fie cât mai eficientă, transparentă și credibilă.”

La concursul pentru selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei au fost admise 17 persoane.

Potrivit Regulamentului de desfășurare a concursului, candidații trebuie să dețină o experiență de muncă de cel puțin zece ani în domeniul financiar, juridic, de audit sau într-o funcție științifică ori academică în aceste domenii.

Consiliul de Supraveghere al BNM este constituit din șapte membri, patru dintre care sunt numiți de Parlament. Mandatele membrilor Consiliului de Supraveghere al BNM au un termen de șapte ani, cu posibilitatea reînnoirii.

De menționat că, la sfârșitul lunii iulie, expiră cele patru mandate ale membrilor numiți de Parlament. Ulterior, în bază de concurs, vor fi selectați și numiți încă doi candidați pentru aceste funcții.

Proiectul de hotărâre cu privire la numirea în funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al BNM a fost votat de 53 de deputați.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE