Zilele Educației Nonformale la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”

59
0

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” anunță organizarea unei noi ediții a Zilelor Educației Nonformale (ZEN). Un eveniment care va avea loc în perioada 8-10 octombrie 2024 și care va aduce în prim-plan dezvoltarea continuă a competențelor utilizatorilor și formatorilor din cadrul instituției.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În prima zi, 8 octombrie 2024, în toate filialele Bibliotecii Municipale va avea loc Maratonul formării utilizatorilor, o oportunitate unică pentru utilizatori de a descoperi noi instrumente și resurse educaționale. Aceștia vor putea să-și dezvolte abilități în utilizarea tehnologiilor moderne și a serviciilor oferite de formatorii Bibliotecii Municipale într-un cadru interactiv și dinamic.

Ziua de 9 octombrie 2024 va fi dedicată Forumului formatorilor, care se va desfășura în Sala cu coloane a Bibliotecii Centrale. Forumul va fi structurat în trei sesiuni concentrate pe informații relevante și activități practice pentru formatori:

  • Sesiunea I. Formatorii BM în acțiune – care va include prezentări despre utilizarea instrumentelor AI pentru bibliotecari, modalități inovative de prezentare a cărților, organizarea unui City Quest și conservarea colecțiilor speciale;
  • Sesiunea II. Starea de bine pentru formatori – va aduce în discuție tehnici de relaxare prin neurografică, impactul schimbărilor asupra bibliotecarilor și măsurarea impactului activităților de bibliotecă;
  • Sesiunea III. Ne inspirăm, ca să aplicăm – această sesiune va pune accent pe debriefing pentru formatori, metode de măsurare a impactului bibliotecii și utilizarea dispozitivelor mobile în promovarea activităților de bibliotecă.

Gala Formatorilor va reprezenta un moment special al forumului, în cadrul căreia vor fi învestiți noii formatori ai Bibliotecii Municipale și vor fi anunțate rezultatele concursului „Cel mai bun formator”, ediția 2024.

În încheierea seriei de evenimente cu genericul Zilele Educației Nonformale, pe 10 octombrie 2024, va avea loc Masa rotundă „Participarea pieței muncii în formarea abilităților practice ale viitorilor bibliotecari”. Printre subiectele abordate se numără modernizarea programelor de formare pentru bibliotecari, tendințele actuale pe piața muncii și metodele nonformale de dezvoltare profesională.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE