Guvernul introduce reglementări clare privind expunerea populației la câmpurile electromagnetice 

70
0

Expunerea populaţiei la câmpurile electromagnetice (CEM), cu frecvența de la 0 Hz la 300 GHz, va fi limitată de un Regulament sanitar, aprobat de Executiv. Acesta este primul document care va reglementa domeniul, pentru a reduce riscurile asociate și a proteja grupurile vulnerabile, cum ar fi copiii și persoanele cu afecțiuni medicale.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Documentul include recomandări pentru proiectarea locuințelor și a locurilor de muncă, în vederea minimizării expunerii la CEM și protejarea sănătății publice. De asemenea, sunt enumerate practici, precum utilizarea moderată a dispozitivelor mobile, pentru a reduce expunerea personală.

Prevederile Regulamentului sunt obligatorii la proiectarea, construirea, instalarea stațiilor de radiocomunicații, precum şi la reconstruirea, reinstalarea şi modernizarea acestora. În același timp, documentul nu va fi aplicat în cazul câmpurilor electromagnetice emise de echipamentele de diagnostic și tratament.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației vor fi responsabile pentru implementarea noilor prevederi care vor contribui la crearea unor dispozitive mai sigure și mai eficiente din punct de vedere energetic și la promovarea cercetării în domeniul tehnologiilor de reducere a emisiilor de CEM.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE