Victimele represiunilor politice din perioada anilor 1917 – 1990 vor beneficia de o creștere a alocațiilor cu 250 de lei, de la 1000 la 1250 de lei

61
0

Începând cu 1 ianuarie 2025, victimele reabilitate ale represiunilor politice, din perioada 1917-1990, vor primi alocații mai mari. Guvernul a avizat pozitiv creșterea alocațiilor lunare cu 25%.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Astfel, suma alocată va crește de la 1000 la 1250 de lei. Inițiativa urmărește asigurarea creșterii protecției sociale pentru victimele represiunilor politice, oferind resurse în plus pentru necesități, precum îngrijire medicală şi servicii sociale necesare.

Pentru implementarea proiectului, în anul 2025, din bugetul de stat vor fi alocate circa 18,4 milioane de lei, pentru 6073 de persoane beneficiare de ajutor de la stat. Proiectul avizat pozitiv de Guvern urmează să fie propus spre aprobare Parlamentului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE