Societățile pe acțiuni „Barza Albă” și „Aroma” vor fuziona pentru a-și eficientiza activitatea

69
0

Guvernul a aprobat fuziunea societăților pe acțiuni „Barza Albă” și „Aroma”. Reorganizarea va eficientiza activitatea ambelor companii și urmează a fi realizată de Agenția Proprietății Publice, în calitate de acționar unic al acestor întreprinderi.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Absorbția de către „Barza Albă” a companiei „Aroma” va consolida poziția pe piață a întreprinderii și va spori volumul vânzărilor la nivel local, dar și exporturile, ca urmare a îmbunătățirii dotării tehnologice și, respectiv, a creșterii nivelului de productivitate și calitate a produselor.

Totodată, vor fi valorificate eficient mărcile din posesia S.A. „Aroma” și stocurile de distilate și divin, ceea ce va permite extinderea și diversificarea piețelor de desfacere. După restructurare, pentru anul 2025, se planifică o creștere de circa 23% a vânzărilor nete față de anul curent și consolidarea pe piață a companiei.

Compania „Barza Albă” are o istorie de circa 80 ani, iar piața de desfacere include state ca: Australia, SUA, România, Israel, China, Țările Baltice, Cehia, Germania, întreg teritoriul CSI, Kazahstan, Kârgâzstan. În anul 2022, S.A. „Barza Albă” a primit statutul de obiect al patrimoniului cultural național al Republicii Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE