CNA// Un polițist și doi complici ar fi încercat să soluționeze cu 4000 de euro un dosar intentat pe viol

91
0

Un ofițer de investigații al Biroului crime grave din cadrul IP Dubăsari și alți doi complici au fost reținuți de CNA și procurori, ieri după-amiază, într-un dosar de trafic de influență. Aceștia sunt bănuiți că ar fi încercat să intermedieze soluționarea unei cauze penale, pornite pe viol, contra unei remunerații ilicite.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit datelor urmăririi penale, cei trei reținuți, susținând că au influență asupra unor persoane publice și că le poate determina să nu aplice măsura preventivă sub formă de arest în privința a două persoane învinuite de comiterea infracțiunii de viol în circumstanțe agravante, ar fi pretins și primit mijloace băneşti în sumă de 4000 de euro. Ulterior, din cauza unor circumstanțe neprevăzute, bănuiții au restituit o parte din suma acceptată, fiind reținuți în flagrant de ofițerii CNA.

La scurt timp după reținere, ofițerii CNA, sub conducerea procesuală Procuraturii mun. Chişinău, au descins cu percheziții la biroul de serviciu al ofițerului de investigații din cadrul Inspectoratului de Poliție Dubăsari. De la fața locului au fost ridicate obiecte și documente relevante cazului. Persoanele reținute au fost plasate în izolatorul de urmărire penală al CNA pentru o perioadă de 72 de ore.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE