Lacul din Sărata Galbenă, secat de mai bine de 10 ani, va fi revitalizat. Din Fondul de Mediu vor fi alocate 15 milioane de lei

104
0

Ministerul Mediului va revitaliza lacul din Sărata Galbenă, raionul Hîncești, care este secat de mai bine de zece ani. Din Fondul de Mediu vor fi alocate 15 milioane de lei pentru curățarea și restaurarea acestui lac, ce se întinde pe o suprafață de 9,4 hectare. Pe lângă reabilitarea lacului, proiectul va include și amenajarea unui parc adiacent, oferind astfel comunității locale un spațiu natural reînnoit și atractiv, anunță ministerul de resort.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ministerul Mediului încurajează toți primarii să urmeze acest exemplu și să elaboreze proiecte tehnice pentru decolmatarea râurilor din zonele lor. Primăriile sunt invitate să depună dosarele pentru următorul apel de finanțare din cadrul Fondului de Mediu, gestionat de Oficiul Național de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului.

Această acțiune face parte dintr-un efort mai amplu de protecție și restaurare a mediului înconjurător, reflectând angajamentul Guvernului de a construi scurse de apă sigure  și îmbunătăți calitatea vieții cetățeniilor.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE