Astăzi a început admiterea în instituțiile de învățământ superior din R. Moldova. Dan Perciun: „Avem la moment 2992 de cereri de admitere depuse”

98
0
În primele ore ale dimineții, peste 2500 de candidați au depus dosarele de admitere la studii superioare de licență prin intermediul platformei eadmitere.gov.md.  
Ministrul Educației, Dan Perciun, a scris pe pagina sa de socializare: „Avem la moment 2992 de cereri de admitere depuse prin platforma eadmitere.gov.md. Mai sunt anumite probleme tehnice la înregistrarea contului care vor fi clarificate azi pe parcursul zilei. Lucrează STISC, AGE, compania dezvoltatoare – EBS și toți colegii relevanți de la Minister. Prima zi este întotdeauna cea mai dificilă, le mulțumim tuturor pentru înțelegere și răbdare. Turul 1 se încheie pe 31 iulie- toți vor reuși să se înregistreze.”
 Totodată, au fost semnalate probleme tehnice de utilizare a platformei din partea celor care doresc să depună dosarele de participare la concurs. Ministerul Educației și Cercetării este în proces de remediere a tuturor deficiențelor apărute, care vor fi remediate în scurt timp de către compania IT.
Toți cei care au întrebări și neclarități privind depunerea online a dosarelor pentru concursul de admitere pot telefona la Call Centrul cu numărul – 0 8000 5005. Call Centrul funcționează în perioada: 22 iulie–2 august și 9-17 august. Programul zilnic de lucru este între orele 8:00 -18:00.
Amintim că depunerea dosarelor online de către candidații la studii superioare de licență durează până pe 31 iulie (sesiunea de bază) și în perioada 10-14 august (sesiunea suplimentară).

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE