Militarii moldoveni s-au antrenat la ,,JCET–2024” în România. Au fost organizate acțiuni tactice, trageri de luptă avansate și misiuni specifice de combatere a terorismului

276
0
Foto simbol JCET

Militarii Armatei Naționale au participat la exercițiul multinațional „JCET–2024” (Joint Combined Exchange Training) în România, informează ministerul Apărării.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Instruirea în comun a avut loc în perioada 30 iunie – 12 iulie curent, cu participarea militarilor moldoveni din cadrul Batalionului cu Destinație Specială „Fulger” și  militarilor români din Batalionul 52 Operații Speciale „Băneasa–Otopeni”.

Scopul exercițiului „JCET–2024” este creșterea nivelului de interoperabilitate, sincronizarea procedurilor operaționale între militarii participanți și dezvoltarea capabilităților pentru executarea misiunilor speciale.

Pe parcursul desfășurării exercițiului, au fost organizate acțiuni tactice, trageri de luptă avansate și misiuni specifice de combatere a terorismului.

„JCET–2024” a avut loc în conformitate cu Planul de activități externe al Ministerului Apărării și Armatei Naționale pentru anul 2024.

Militarii moldoveni participă la exercițiul „JCET” din anul 2009.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE