Peste 5 kilograme de droguri, în sumă de două milioane de lei, depistate de oamenii legii la domiciliul unui individ din Chișinău

252
0

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate  a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Ciocana, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău-oficiul Ciocana, au deconspirat activitatea infracțională a unui bărbat de 29 de ani, din capitală, suspectat de crearea și administrarea unui canal de Telegram destinat comercializării substanțelor narcotice.  

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În timpul măsurilor speciale de investigaţie şi a acţiunilor de urmărire penală efectuate, oamenii legii au stabilit că suspectul încasa mijloace financiare ilicite de la consumatori prin intermediul plăților electronice. Banii ulterior erau transferați pe conturi bancare curente și extrași din bancomate. 

În rezultatul efectuării perchezițiilor, polițiștii au depistat și ridicat șase pachete a câte 0,5 kg de masa vegetală asemănătoare cu cannabis, de tip hidropon (în total 3 kg), 2 kg 550 grame de masă vegetală asemănătoare cu hașișul, precum și două telefoane mobile.  

Valoarea estimativă a drogurilor ridicate constituie două milioane de lei. 

Bărbatul a fost plasat în arest pe un termen de 30 de zile. 

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru faptul circulației ilegale a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

 Dacă vinovăția bănuitului va fi demonstrată, acesta riscă închisoare de la 7 la 15 de ani.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE