Ministrul Energiei explică obiectivul investiției SUA în sistemul energetic al R. Moldova

355
0

Într-un mesaj pe pagina sa de socializare, ministrul Energiei al Republicii Moldova, Victor Parlicov, vine cu o explicație despre scopul investiției de 85 de milioane de dolari, acordată de SUA pentru sistemul energetic al Republicii Moldova, anunțată de oficialul american, Antony Blinken, aflat în vizită la Chișinău.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Mulțumim poporului american pentru sprijinul generos acordat până acum în depășirea crizei energetice și pentru întărirea securității energetice în continuare a Republicii Moldova.

Un sistem nou de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii (BESS) și echipament suplimentar vor fi procurate pentru a îmbunătăți fiabilitatea rețelelor electrice a Moldovei și gestiona eficient rezervele de energie și fluctuațiile cererii, integra energia din surse regenerabile și mări capacitățile pe măsură ce necesitățile energetice ale consumatorilor evoluează.

Un anunț în acest sens a făcut secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, în cadrul conferinței de presă susținute împreună cu președinta Maia Sandu la Chișinău.

Investiția de 85 de milioane de dolari face parte din pachetul de sprijin al Statelor Unite pentru sectorul energetic din Republica Moldova, de 300 milioane de dolari, anunțat anul trecut”, a scris Victor Parlicov în postarea sa de pe Facebook.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE