Republica Moldova și România vor desfășura mai multe evenimente sportive în comun

335
0

Republica Moldova și România vor coopera mai strâns în domeniul sportului. Cabinetul de miniștri al Republicii Moldova a aprobat, în acest sens, semnarea Protocolului dintre Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Agenția Națională pentru Sport din România, anunță Executivul moldovenesc.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Astfel, vor fi organizate evenimente sportive comune, stagii de pregătire pentru specialiștii din domeniu, precum și tabere sportive.

„Specialiștii din cele două state vor face schimb de experiență privind organizarea diferitor competiții sportive și a altor evenimente de promovare a sportului, inclusiv pentru copii, femei și persoanele cu dizabilități. Vor fi împărtășite și modalitățile de lucru în domeniul medicinei sportive și al activităților antidoping”, precizează Executivul.

Potrivit sursei citate, reprezentanții din cadrul federațiilor naționale și cluburilor sportive vor participa la seminare de formare, conferințe și forumuri, pentru analizarea evoluțiilor în domeniul sportului.

Menționăm că, în acest an, Republica Moldova și România au organizat maratonul Rubicon, care a presupus parcurgerea distanței Chișinău-București. Scopul competiției este să familiarizeze participanții cu regiunile țării, cultura și istoria acestora.

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE