50 de cetățeni moldoveni așteaptă să fie evacuați din Fâșia Gaza. Punctul de trecere Rafah, la granița cu Egiptul, rămâne închis

395
0

50 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza au cerut asistență, inclusiv evacuarea, din cei aproximativ 100-120 de cetățeni înregistrați în această zonă, informează MAEIE.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Guvernul Republicii Moldova face tot posibilul pentru evacuarea celor 50 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza, dar punctul de trecere Rafah, la granița cu Egiptul, rămâne închis. Până în prezent, nicio țară nu a reușit să-și aducă cetățenii în afara acestei zone. Suntem în dialog constant cu partenerii internaționali pentru a reuși să evacuăm civilii, inclusiv cetățenii Republicii Moldova”, scrie într-un comunicat al ministerului de Externe de la Chișinău.

Aceeași sursă informează că ambasada a delegat un funcționar consular în Egipt, pregătit să se deplaseze la punctul de trecere Rafah în orice moment, pentru a elibera documentele necesare cetățenilor noștri din Gaza și pentru a facilita călătoria acestora către Cairo și, ulterior, către Republica Moldova.

Autoritățile R. Moldova spun că sunt pregătite să ofere asistență cetățenilor moldoveni imediat ce primesc notificări oficiale din partea autorităților egiptene și israeliene cu privire la deschiderea unui coridor de evacuare.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE