Secretarul de Stat al MAE, Vladimir Cuc, va fi numit ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană

280
0

Vladimir Cuc va fi numit ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană și, concomitent, în calitate de reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU la Geneva. La ședința de astăzi, 24 aprilie, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru candidatura agreată.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Vladimir Cuc este licențiat în relații internaționale și are diplomă de master în același domeniu. Și-a început cariera la Ministerul Afacerilor Externe în 2004, unde a activat în mai multe subdiviziuni și a fost responsabil de diverse domenii: cooperarea cu OSCE, dialogul politic UE – Republica Moldova, Parteneriatul Estic.

Din anul 2021 până în prezent, este secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, propunerile referitoare la numirea în funcţia de ambasador sunt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE