Clubul umoriștilor „Satiricon” din cadrul Bibliotecii Centrale „B.P. Hasdeu”, municipiul Chișinău, a organizat un eveniment la Biblioteca Centrala a BM, consacrat Zilei umorului, care s-a desfășurat sub genericul „Zâmbetul și voia bună – toată lumea o adună”.
La evenimentul au fost prezenți: Artistul Poporului Vasile Iovu, profesorul universitar Gheorghe Colțun, alți oameni de cultură și artă, elevi și profesori. Protagoniștii manifestării care și-au propus să descrețească frunțile celor ce s-au bucurat de un program de aproximativ două ore pline de voie bună și umor de calitate au fost parodiștii: Nicolae Hodină și Ludmila Pâslaru, actorul Victor Celan, interpretul și compozitorul Igor Grosu, interpretul Valeriu Râșniță, autorul de aforisme Nicolae Schițco, epigramiștii: Ion Diviza, Grigore Drăgan, Gheorghe Bâlici, precum și un grup de copii talentați de la Gimnaziul „Ion Luca Caragiale” din sectorul Râșcani.


Programul evenimentului a cuprins parodii muzicale, cântece de glumă, strigături, fabule, scenete, glume și bancuri.
Îndemnul adresat spectatorilor a fost să-și mențină voia bună pe parcursul întregului an, până la următorul eveniment anual din 2026.
Parodiile muzicale interpretate de Nicolae Hodină au adus, aievea, în fața publicului doi interpreți emblematici ai muzicii populare și ușoare – Nicolae Sulac și Ion Suruceanu. Alături de Nicolae Hodină, într-un duet vesel și vioi, s-a produs și Ludmila Pâslaru, profesoară de artă teatrală la gimnaziul „Ion Luca Caragiale”.


Sarea și piperul programului au fost strigăturile epigramatice prezentate de același parodist Nicolae Hodină și actorul Victor Celan, epigramele și fabulele lui Ion Diviza, catrenele lui Grigore Drăgan și Gheorghe Bâlici, aforismele umoristice ale lui Nicolae Schițco.
Surpriza evenimentului a venit din partea grupului de copii de la Gimnaziul „Ion Luca Caragiale” din care au făcut parte: Coca Nicoleta și Butnaru Sofia, Oloi Mihai, Gârbu Lucas, Zgardan Eva, Botezatu Lana și Filip Chiril, care au prezentat cu măiestrie actoricească fabulele autorilor clasici și contemporani, precum și o scenetă de Ion Luca Caragiale.


Moderatorul evenimentului: Gheorghe Bâlici.
Ne bucurăm că zâmbetul și voia bună au fost invitații de onoare, la noi, la bibliotecă!
În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.
SUSȚINE