Prevenirea violenței online necesită o colaborare strânsă între școală și familie. Promovarea unui comportament responsabil și prietenos în mediul online este posibilă în cadrul unor activități școlare și extrașcolare. Implicarea activă a elevilor în activități interactive de identificare a emoțiilor și a riscurilor online îi ajută să înțeleagă cum anumite acțiuni ale utilizatorului online pot afecta relația cu cei din jur. În școală se pot organiza activități tematice cu implicarea elevilor și părinților pentru a promova un comportament responsabil și prietenos în mediul digital.
Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.
SUSȚINEFamilia poate contribui prin discuții sistematice cu copiii despre comportamentele sigure online și consecințele acțiunilor violente în mediul online. În cazul copiilor mai mici se recomandă monitorizarea activităților digitale și stabilirea unor reguli clare privind utilizarea tehnologiei, iar în cazul adolescenților este importantă comunicarea prietenoasă despre riscurile comportamentelor agresive online. De asemenea, părinții pot oferi copiilor modele de comportamente pozitive în viața reală și online, și de implicare în activități educative privind mediul digital, care contribuie la prevenirea violenței online.
În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.
SUSȚINE