A fost aprobată lista Centrelor de Bacalaureat unde liceenii vor susține sesiunea suplimentară

152
0

Comisia Națională de Examene a aprobat, pe 10 iulie 2024, lista Centrelor de Bacalaureat și a stabilit Centrul Republican de Evaluare/Examinare a contestațiilor în sesiunea suplimentară, anunță ministerul Educației.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Sesiunea suplimentară în cadrul examenului național de bacalaureat va avea loc în perioada 15-19 iulie, în conformitate cu Programul de desfășurare a sesiunii de examene 2024.

La sesiunea suplimentară s-au înscris circa 3288 de candidați, care vor susține probele de examen în 14 Centre de Bacalaureat, instituite în acest sens.

Lista Centrelor de Bacalaureat, sesiunea suplimentară 2024, poate fi accesată aici.

Probele de examen vor începe la ora 10:00 și se vor desfășura conform următorului orar:

  • 15 iulie 2024 – Limba și literatura română (alolingvi);
  • 16 iulie 2024 – Limba de instruire;
  • 17 iulie 2024 – Limba străină;
  • 18 iulie 2024 – Disciplina de profil;
  • 19 iulie 2024 – Disciplina la solicitare.

În cadrul probei de examen la limba și literatura română (alolingvi) vor participa 184 candidați. La cea de-a doua probă de examen – limba de instruire, s-au înscris 211 candidați. La proba de examen la limba străină, care se va desfășura la data de 17 iulie urmează să participe 989 de candidați, iar la proba de profil, cea de-a patra probă de examen – 2317 candidați. La disciplina la solicitare, proba de examen care va avea loc la 19 iulie, vor participa 319 de candidați.

De asemenea Comisia Națională de Examene a aprobat constituirea Comisiilor Republicane de Evaluare. În total în sesiunea suplimentară vor activa 15 comisii, în care vor fi încadrați 123 de profesori evaluatori. Testele de examen vor fi verificate în perioada 15-23 iulie, iar rezultatele vor fi afișate în Centrele de Bacalaureat la 24 iulie curent. Candidații la examenul de bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 24-25 iulie. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 29 iulie 2024.

În context, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare urează candidaților la bacalaureat mult succes la probele de examen din sesiunea suplimentară.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE