ANSA a înregistrat un caz de rabie și un focar de pestă porcină africană pe teritoriul Republicii Moldova

242
0

În perioada 20– 26 iunie 2024, pe teritoriul Republicii Moldova s-a înregistrat un caz de rabie la vulpe în raionul Anenii Noi și un caz de Pestă Porcină Africană (PPA) la porci domestici în raionul Sângerei, informează ANSA.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În focarul cu pestă porcină africană au fost introduse măsuri de carantină  și totodată au fost stabilite zonele de protecție și supraveghere. În acest context se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, controlul mișcării animalelor în interiorul republicii și screening-ul porcilor domestici și populațiilor de mistreți.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă și în continuare deținătorii de animale să aplice măsuri de precauție mai riguroase.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE