Executivul a aprobat planurile de admitere în învățământul profesional tehnic pentru anul de studii 2024-2025. Vor fi admise 8267 de persoane cu finanțare de la bugetul de stat

198
0

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 3 iulie 2024, planurile de admitere pentru anul de studii 2023-2024 în școli profesionale, colegii și centre de excelență.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În școlile profesionale și centrele de excelență de profil vor fi admise 8267 de persoane cu finanțare de la bugetul de stat, dintre care 1562 de locuri sunt prevăzute pentru învățământul dual, numărul fiind în creștere cu 232 de locuri, comparativ cu anul 2023. De menționat că din acest an va fi inclus un nou domeniu, și anume utilizarea calculatorului, pentru care sunt prevăzute 538 de locuri.

În colegii și centre de excelență vor fi admise 3900 de persoane cu finanțare din bugetul de stat. Dintre acestea, 334 de locuri vor fi repartizate pentru instruirea la programe de formare profesională prin învățământul dual, în creștere cu 131 de locuri față de anul trecut.

Ținând cont de cerințele pieții muncii, cele mai multe locuri bugetare vor fi oferite pentru următoarele domenii: pedagogie și științe ale educației, sănătate, tehnologia informației și a comunicațiilor, medicină veterinară.

Planul de admitere, cu achitarea taxei de studii, include 393 de locuri la școlile profesionale și 7690 de locuri la colegii și centre de excelență. Formarea profesională tehnică se asigură în cadrul a 81 de instituții: 14 centre de excelență, 35 de colegii și 32 școli profesionale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE