Premierul Dorin Recean a discutat cu viceprim-ministra pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică a Ucrainei, Olha Stefanishyna, despre parcursul european comun al statelor noastre

293
0

Parcursul european comun pe care îl urmează Republica Moldova și Ucraina a fost discutat, astăzi, 25 iunie 2024, de prim-ministrul Dorin Recean și viceprim-ministra pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică a Ucrainei, Olha Stefanishyna.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Cei doi oficiali s-au felicitat reciproc cu ocazia demarării procesului istoric de aderare la Uniunea Europeană. Oficialii au asigurat că vor depune eforturi ca să negocieze cele mai bune condiții de aderare, pentru binele cetățenilor.

Totodată, a fost accentuat faptul că fortificarea comunității europene este deosebit de importantă, având în vedere agresiunea rusească împotriva Ucrainei.

„Accelerarea apropierii de Uniunea Europeană a devenit un imperativ existențial pentru Republica Moldova și Ucraina, pentru ca să putem asigura securitatea frontierelor și a cetățenilor”, a spus Dorin Recean.

În cadrul discuției, oficialii au punctat realizările înregistrate de ambele țări în procesul de integrare europeană, de ajustare a cadrelor legislative naționale la cel european și de implementare a agendelor de reforme. Toate acestea au stat la baza evaluării pozitive a Comisiei Europene, precum și a deciziei ambasadorilor statelor membre UE de a aproba cadrele de negociere pentru Republica Moldova și Ucraina.

De asemenea, Dorin Recean și Olha Stefanishyna au convenit să continue dialogul constructiv și sprijinul reciproc pentru accederea în marea familie europeană, inclusiv prin valorificarea instrumentelor de asistență și de expertiză oferite de UE. Prin intermediul acestora, vor fi dezvoltate proiecte de infrastructură, de fortificare a frontierelor, precum și vor fi consolidate capacitățile instituționale ale structurilor ce lucrează pentru integrarea europeană a celor două state.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE