Parteneriatul moldo-luxemburghez, discutat de premierul Dorin Recean și ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Luxemburgului, Xavier Bettel

231
0

Prim-ministrul Dorin Recean a avut, astăzi, 25 iunie 2024, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Luxemburgului, Xavier Bettel. Dialogul a vizat starea actuală a cooperării dintre statele noastre și modul în care Marele Ducat de Luxemburg poate susține în continuare integrarea europeană a Republicii Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Dorin Recean și-a exprimat gratitudinea pentru sprijinul acordat de Luxemburg pentru parcursul european al țării noastre. În ce privește consolidarea parteneriatului bilateral, premierul a pus accent pe componenta comercial-economică, dar şi pe eforturile de diversificare a cooperării în domeniile: afaceri interne, muncă și protecție socială, protejarea mediului.

„Vrem să preluăm cele mai bune experienţe şi practici în sectoarele în care Luxemburgul are o expertiză mai vastă”, a menționat prim-ministrul de la Chișinău.

Astfel, oficialii au identificat posibilități de extindere a colaborării în sectorul energiei verzi, precum și în cel financiar-bancar, pentru alinierea la standardele internaționale în domeniu. Pentru a da curs inițiativelor și a atrage noi investitori în economia națională, a fost menționată intenția de a organiza, în anul curent, un Forum moldo-luxemburghez al oamenilor de afaceri.

Xavier Bettel a încurajat realizarea, pas cu pas, a agendei de reforme și a dat asigurări că Luxemburgul va sprijini în continuare modernizarea Republicii Moldova și creșterea nivelului de trai al cetățenilor.

La finalul întrevederii, Mihai Popșoi, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe, și Xavier Bettel, ministrul Afacerilor Externe și  Comerțului Exterior, au semnat un protocol de actualizare a Acordului privind evitarea dublei impuneri, care îmbunătățește mediul investițional al țării noastre și va impulsiona relațiile comercial-economice bilaterale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE