Corpul neînsuflețit al scriitorului Spiridon Vangheli a fost depus în această seară la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”

321
0
Foto: Vadim Știrbate
Cei care vor să aducă un ultim omagiu scriitorului Spiridon Vangheli o pot face astăzi, 23 iunie, la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” din Chișinău.

Potrivit Ministerul Culturii, corpul neînsuflețit al scriitorului Spiridon Vangheli este depus la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” din capitală la ora 19.00. La ora 19.30 a început Serviciul divin și slujba de pomenire.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Luni, 24 iunie 2024, la ora 09:40 – 09:50, cortegiul funerar se va deplasa de la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” la Palatul Național.

Ceremonia funerară va începe la ora 10:00 până la 11:30, iar începând cu 11.30 până la 12.15 va avea loc mitingul de doliu.

Cortegiul funerar va porni spre Cimitirul Central din strada Armenească din capitală la ora 12:30.

Scriitorul Spiridon Vangheli s-a stins din viață vineri, 21 iunie 2024, la vârsta de 92 de ani.

În semn de tristețe și pentru a-i aduce un omagiu lui Spiridon Vangheli, ziua de 24 iunie, când vor avea loc funeraliile, a fost decretată zi de doliu național. Conform decretului semnat de Președinta Maia Sandu, luni, 24 iunie 2024, în toate localitățile republicii, precum şi în misiunile diplomatice şi consulare ale Republicii Moldova de peste hotare va fi arborat în bernă Drapelul de Stat al Republicii Moldova și la ora 12.00 se va cinsti memoria scriitorului, prin păstrarea unui moment de reculegere.

Furnizorul public național de servicii media Compania „Teleradio-Moldova” va difuza programe, din arhiva companiei, despre viața și opera lui Spiridon Vangheli.

De asemenea, în această zi se recomandă ca autoritățile publice, întreprinderile şi organizațiile să renunțe la desfășurarea acțiunilor distractive de masă, iar instituțiile mass-media să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor şi la formarea programelor.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE