Ambasadorul cu misiuni speciale al Ucrainei a reconfirmat sprijinul ferm pentru atingerea unei reglementări finale a conflictului transnistrean

280
0

Președintele Comisiei parlamentare de monitorizare și control al implementării politicii de reintegrare, Roman Roșca, a avut o întrevedere cu ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Paun Rohovei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Discuțiile au vizat subiecte de actualitate privind procesul de reglementare transnistreană, dinamica actuală a dialogului dintre Chișinău și Tiraspol, precum și eforturile autorităților de a asigura respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, libera circulație pe ambele maluri ale Nistrului, accesul la educație pentru locuitorii din regiunea transnistreană, precum și necesitatea impulsionării politicilor de reintegrare prin prisma oportunităților oferite de statutul de țări candidate la aderarea la Uniunea Europeană.

Participanții la dialog au accentuat angajamentul comun de a consolida dialogul și coordonările pe aspecte care vizează dosarul transnistrean în vederea menținerii unei atmosfere de securitate, soluționării celor mai stringente probleme ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului și consolidarea climatului favorabil pentru realizarea dezideratului strategic de reîntregire a țării.

Paun Rohovei, ambasadorul cu misiuni speciale al Ucrainei, a reconfirmat sprijinul ferm pentru atingerea unei reglementări finale a conflictului transnistrean în frontierele internațional recunoscute ale țării, precum și a mulțumit pentru sprijinul constant acordat Ucrainei de către autoritățile de la Chișinău.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE