Dorin Recean: „Este important să avem un Program național de siguranță rutieră și să ne mobilizăm pentru a-l implementa”

273
0

Raportul privind evaluarea performanței siguranței rutiere în Republica Moldova și conceptul Programului național de siguranță rutieră au fost prezentate în cadrul unui atelier, desfășurat la Casa Guvernului. Prim-ministrul Dorin Recean a remarcat importanța elaborării și implementării Programului pentru asigurarea protejării vieții și sănătății participanților la trafic și reducerea costurilor asociate accidentelor rutiere.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Șeful Executivului a menționat că, în ultimii ani, țara noastră a înregistrat progrese în ceea ce privește securitatea traficului rutier. „Guvernul construiește și repară infrastructura, creează condiții mai sigure pentru cetățeni, dar este necesară implicarea tuturor”, a precizat premierul.

În context, prim-ministrul Dorin Recean a apreciat contribuția instituțiilor publice și a organizațiilor neguvernamentale care promovează securitatea traficului rutier.

Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a menționat necesitatea elaborării unui document care va defini și planifica politica publică a Guvernului privind siguranța rutieră. „Este important să avem un Program național de siguranță rutieră și să ne mobilizăm pentru a-l implementa”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

Elaborarea Programului național de siguranță rutieră are drept scop reducerea treptată a numărului deceselor și traumatismelor grave, prin îmbunătățirea siguranței traficului rutier în Republica Moldova și îmbinarea unui șir de măsuri de siguranță rutieră pasivă și activă. La fel, este necesară schimbarea comportamentului participanților la trafic, prin educarea și creșterea gradului de conștientizare, precum și responsabilizarea în ceea ce privește respectarea reglementărilor de circulație.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE