Președintele Italiei, Sergio Mattarella, vine la Chișinău. Este prima vizită oficială a unui Președinte al Republicii Italiene în Republica Moldova

338
0
Președinția R.Moldova

Șefa statului, Maia Sandu, se va întâlni, marți, 19 iunie, cu Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, care va efectua o vizită de două zile la Chișinău.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Vizita lui Sergio Mattarella este prima vizită oficială a unui Președinte al Republicii Italiene în Republica Moldova, Italia fiind unul dintre cei mai importanți parteneri ai Republicii Moldova. Italia găzduiește cea mai mare comunitate de moldoveni din diaspora, acest fapt contribuind la fortificarea legăturii dintre state, la dezvoltarea economiei ambelor țări și la consolidarea punților între oameni și comunități, pornind de la afinitățile culturale.

Cooperarea dintre Republica Moldova și Republica Italiană se desfășoară pe multiple paliere. Bunăoară, în perioada 2022-2023, cu sprijinul Italiei, au fost amenajate mai multe centre de primire a refugiaților și au fost procurate 21 de vehicule pentru poliția de frontieră. În ceea ce privește cooperarea economică, Italia este al șaselea partener comercial al Republicii Moldova, cu peste 1200 de companii cu capital italian prezente în țara noastră. La fel, contribuția generoasă a Italiei oferită în cadrul Platformei de Sprijin pentru Moldova în anii 2022 și 2023, a compensat o parte din facturile la energie, plătite de cetățenii noștri în sezonul rece. Moldova și Italia cooperează și pe dimensiunea de securitate internațională, în special în cadrul misiunilor de pacificare sub egida ONU.

Cu ocazia vizitei Președintelui italian Sergio Mattarella, luni, 17 iunie, la Palatul Republicii va fi organizat un concert care va onora opera lui Giacomo Puccini – așa cum 2024 este anul în care celebrăm opera cunoscutului compozitor – și la care vor fi prezenți liderii celor două state.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE