Lista produselor și substanțelor permise pentru utilizare în producția ecologică va fi aprobată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare

252
0

Lista produselor și substanțelor permise pentru utilizare în producția ecologică va fi aprobată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat în prima lectură de 57 de deputați.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Până în prezent, lista produselor și substanțelor permise pentru utilizare în producția ecologică era aprobată prin Hotărâre de Guvern, care trebuia modificată anual, conform amendamentelor regulamentelor UE. Respectiv, se propune ca lista aprobată prin ordinul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare va fi modificat anual, pentru a transpune amendamentele efectuate în actul UE.

Documentul mai propune o perioadă de tranziție atât pentru operatorii ecologici, cât și pentru organismele de control pentru a se conforma cerințelor prevăzute în Legea privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice, adoptată în 2023, precum și prevederilor din actele normative de punere în aplicare a acesteia. Astfel, operatorii ecologici vor iniția procedurile de conformare la cerințele Legii 237/2023 începând cu 1 ianuarie 2025 și, pentru culturile de toamnă, începând cu toamna anului 2024.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE