O copilă de 12 ani ucisă în timpul furtunii de aseară

413
0

În timpul furtunii de aseară, o fată de 12 ani și-a pierdut viața. Corpul neînsuflețit al copilei a fost găsit în această dimineață sub un copac prăbușit din sectorul Buiucani al capitalei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului unic 112, precum că pe str. Doina și Ion Aldea Teodorovici din capitală, un angajat al Întreprinderii municipale „Spații Verzi” a depistat cadavrul unei femei care se afla la sol, sub un copac căzut în urma intemperiei de ieri seara”, potrivit unui comunicat al poliției.

Potrivit informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale în urma precipitațiilor abundente și vânt puternic mai multe localități din centrul țării, dar și capitala au fost afectate, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.

În acest sens angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit pentru deblocarea traseelor, dar și ajutorarea persoanelor. La fața locului au intervenit salvatori, pompieri, polițiști și carabinieri. În total de pe părțile carosabile au fost deblocați peste 100 de arbori, iar specialiștii au intervenit în 10 cazuri de ridicare a firelor electrice de la sol, care riscau să afecteze populația. Polițiștii și pompierii au fost alertați pentru deblocarea traseelor, dar și defrișarea copacilor în orașul Orhei, unde au intervenit în peste 30 de cazuri. Angajații IGSU au avut misiunea de a defrișa un arbore căzut peste o țeavă de alimentare cu gaze de pe strada Vasile Lupu nr. 1 din orașul Orhei.

Intervenții similare pentru deblocarea copacilor căzuți pe trasee în Ialoveni, Reseștii Noi și Budești, Criuleni, Măgdăcești, Ratuș și Zaicana, dar și la Rezina, Slobozia-Horodiște. Cele mai multe intervenții ale echipajelor de salvatori, polițiști și carabinieri au avut loc în capitală. Aici, 66 de arbori au fost deblocați de pe trasee, curți, dar și autovehicule parcate. Angajații MAI au lucrat în regim sporit pentru a lichida consecințele intemperiilor.

În total la fața locului au fost antrenați 220 angajați ai Ministerului Afacerilor Interne cu 78 unități de tehnică.

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale în urma condițiilor meteo nefavorabile au rămas deconectate parțial de la energia electrică 130 de localități din 9 raioane, municipiul Chișinău și UTA Găgăuzia. Către dimineața zilei de 12 iunie mai rămân parțial fără curent electric 86 localități din 9 raioane. Pentru restabilirea consumatorilor, în teren lucrează furnizorii de energie electrică.

Potrivit datelor Serviciului 112 în urma furtunii înregistrate în data de 11 iunie a crescut cu aproape 50% numărul solicitărilor, înregistrându-se până la 750 de solicitări pe oră. Oamenii au raportat situații legate de fire electrice căzute, arbori doborâți trasee blocate, dar și mașini avariate.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE