Șefa-adjunctă a Direcţiei Generale Control a SFS, reținută într-un dosar de trafic de influență și corupere pasivă în urma unui denunț

299
0

Ofițerii CNA și procurorii mun. Bălți au reținut-o în această după-amiază pe șefa adjunctă a Direcției Generale Control (DGC) din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, după recepționarea unui denunț. Funcționara urmează să fie audiată și plasată în izolator pentru 72 de ore, informează Centrul Național Anticorupție (CNA).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit denunțului, angajata SFS ar fi vizată în două episoade de acceptare de mită de la o subalternă în schimbul stabilirii sporului salarial lunar la valoarea maximă stabilită de lege. Astfel, prin intermediul unui mijlocitor, dar și personal, aceasta ar fi acceptat și primit 1000 de lei într-un episod și alte 6000 de lei într-un alt episod.

În prezent, acțiunile de urmărire penală în dosarul în care este vizată șefa adjunctă a DGC a SFS se desfășoară sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Bălți.

Precizăm că, astăzi, în biroul de serviciu al funcționarei, dar și ale altor angajați ai DGC a SFS din nordul țării au fost efectuate percheziții în cadrul unor cauze, pornite pe fapte de corupție, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău. Ca rezultat, 5 persoane sunt cercetate penal având calitatea procesuală de bănuit, iar un inspector fiscal de la Soroca a fost reținut pentru 72 de ore. Tot astăzi, CNA a recepționat mai multe autodenunțuri pe marginea cărora se întreprind acțiuni ce nu suferă amânare.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE