VIDEO// Președinta Maia Sandu la „Startup Moldova Summit”: „Voi transformați Republica Moldova în acel stat european modern”

272
0

Maia Sandu a participat, astăzi, la „Startup Moldova Summit 2024”, eveniment care a adunat zeci de antreprenori, profesioniști IT, start-upuri, actuali și potențiali investitori.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Președinta Maia Sandu a menționat că la eveniment a întâlnit „oameni creativi și harnici, care contribuie la creșterea sectorului IT”. „Avem deja peste 200 de start-upuri, iar industria IT este unul dintre pilonii dezvoltării noastre economice. Mizăm pe o evoluție și mai bună în anii care vor urma, inclusiv datorită măsurilor adoptate de Guvern ca să reducem povara administrativă asupra mediului privat”, a subliniat șefa statului.

Președinta a mai afirmat că toți care fac business corect trebuie susținuți, iar statul, prin legile și reglementările pe care le adoptă, trebuie să țină pasul cu evoluția tehnologiei. „Deja s-au făcut pași importanți în această direcție iar acum este nevoie ca să ducem la bun sfârșit agenda asumată de Guvern de a digitaliza serviciile publice, cu atât mai mult cele pentru antreprenori”, a declarat șefa statului.

Președinta Maia Sandu i-a încurajat pe toți tinerii cu idei să fie activi, să-și prezinte viziunile, planurile și să rămână ambițioși și motivați. „Voi nu construiți doar afaceri, dar transformați țara noastră în acel stat european modern pe care îl așteaptă întreaga societate”, a mai punctat șefa statului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE