FOTO// Președinta Maia Sandu a comemorat eroii căzuți în conflictul armat de pe Nistru

304
0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat, astăzi, la evenimentul de comemorare a eroilor căzuți în conflictul armat de pe Nistru, care a izbucnit în urmă cu 32 de ani. Șefa statului a depus flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate” și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

De Ziua Memoriei și Recunoștinței, Președinta a subliniat că avem cu toții obligația să ne cinstim veteranii și să-i comemorăm pe cei căzuți în timpul luptelor de apărare a suveranității și independenței Republicii Moldova.

„Păstrând memoria luptelor de la Nistru din anul 1992, ne asumăm solemn să păstrăm în continuare pacea și libertatea. Și chiar dacă mai există forțe care încearcă să sădească neîncredere și discordie între noi, o spun clar și răspicat: nu vor reuși – nici acum, nici pe viitor”, a punctat Președinta Maia Sandu.

 

Șefa statului le-a mulțumit tuturor celor care asigură ca astăzi, în Republica Moldova, să fie ordine și liniște. „Suntem recunoscători fiecărui polițist, carabinier, salvator, pompier, fiecărui militar – general, colonel, maior, căpitan, locotenent, plutonier, sergent, caporal sau soldat, pentru dragostea de neam, pentru sacrificii și pentru că veghează la siguranța noastră a tuturor. De când războiul bântuie țara vecină Ucraina, chiar la granița noastră, efortul vostru este cu atât mai prețios”, a mai spus Președinta.

 

De asemenea, Președinta Maia Sandu a afirmat că autoritățile sunt responsabile să aibă grijă față de cei care au luptat în războiul de pe Nistru și să depună toate eforturile pentru reîntregirea pașnică a țării.

 

„Grija față de veteranii noștri rămâne o datorie sfântă, iar instituțiile responsabile vor fi aproape de toți cei care au avut de suferit de pe urma tragediei care ne-a lovit la început de primăvară, acum 32 de ani. Durerea Dumneavoastră este și rămâne a noastră, a tuturor”, a conchis șefa statului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE