Președinta Maia Sandu, la Forumul Internațional Siguranța Copiilor Online: „Digitalizarea presupune beneficii imense, dar pot fi și riscuri pentru cei mici” 

312
0

Șefa statului a participat, astăzi, la deschiderea Forumului Internațional Siguranța Copiilor Online, la care s-a discutat despre securitatea copiilor pe internet.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Digitalizarea presupune beneficii imense, dar comportă și riscuri mari, mai ales pentru cei mici. Copiii folosesc internetul și nu putem să-i oprim, însă noi adulții, întreaga societate, trebuie să-i ajutăm să înțeleagă că pot exista și pericole în mediul online. Acum putem raporta conținuturile cu risc de abuz sexual asupra copiilor pe platforma siguronline.md, pentru ca acestea să fie eliminate din spațiul online”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

De asemenea, Președinta a mai menționat că procesul de integrare europeană înseamnă și mai multă siguranță pentru toți cetățenii, inclusiv pentru copii. „Uniunea Europeană înseamnă și o întreagă rețea de state care lucrează împreună ca să-i protejeze mai bine pe cei mici. Mulțumesc pentru sprijinul acordat Statelor Unite ale Americii și Uniunii Europene, și apreciez parteneriatul între Ministerul Afacerilor Interne și Centrul Internațional „La Strada”, care au organizat acest Forum”, a punctat șefa statului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE