Săptămâna trecută, Serviciul Vamal raportează încasări de peste 642,1 milioane de lei 

438
0

În perioada 05 – 11 februarie 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 642,1 milioane de lei, iar de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 3,3 miliarde lei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Totodată, în perioada 05 – 11 februarie 2024, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 22,1 milioane lei, ceea ce reprezintă 3,4 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a. 

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 8 386 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 62 767 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 16 424 și, respectiv, 11 446 traversări.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE