Aprobat de executiv. Amenințările transfrontaliere grave pentru sănătate vor fi gestionate prin intermediul Punctului focal național 

329
0

Amenințările transfrontaliere grave pentru sănătate vor fi monitorizate prin intermediul Sistemului de alertă precoce și răspuns rapid, gestionat de Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat, astăzi, în ședința Executivului, la inițiativa Ministerului Sănătății.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Documentul prevede procedurile de notificare a alertelor, schimb de informații și coordonare a răspunsurilor la amenințările transfrontaliere grave pentru sănătate, în vederea stabilirii măsurilor necesare pentru protejarea sănătății publice.

Acest mecanism va asigura schimbul de informații cu instituțiile sistemului de sănătate și autoritățile competente atât la nivel național, cât și internațional, inclusiv cu Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE