22 de troleibuze noi în valoare de 5,8 milioane de euro vor circula la Bălți. Troleibuzele vor conecta orașul cu satele Corlăteni, Elizaveta și Răuțel

365
0

Troleibuzele cumpărate pentru locuitorii municipiului Bălți vor fi scutite de taxe vamale. Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului aprobarea unui proiect de lege privind introducerea în Republica Moldova a unor unități de transport electric.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Este vorba despre 22 de troleibuze noi, cu parcurs autonom de cursă lungă, în valoare totală de 5,8 milioane de euro. Troleibuzele urmează să circule în Bălți, dar și să conecteze orașul cu satele Corlăteni, Elizaveta și Răuțel. Mijloacele de transport vor fi cumpărate din Ucraina și urmează să ajungă în curând în Republica Moldova.

Totodată, în muncipiul Bălți urmează a fi modernizat iluminatul stradal.

Aceste investiții vor fi finanțate din creditul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în sumă de 4,6 milioane de euro şi din grantul Fondului de investiţii pentru vecinătate al Uniunii Europene în valoare de 2,4 milioane de euro.

Proiectul de lege urmează a fi examinat în ședința plenară a Parlamentului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE