O ambulanță cu o echipă de medici la bord și un microbuz de rută au derapat de pe traseu din cauza ninsorii

415
0

În urma condițiilor meteorologice nefavorabile, înregistrate în prima parte a zilei de 26 noiembrie, mai mulți conducători auto au avut nevoie de ajutorul salvatorilor în sudul țării. Astfel, angajații Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI  au intervenit în ajutorul conducătorilor auto în sudul țării.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE
Salvatorii IGSU au intervenit, pe traseul din orașul Ceadăr-Lunga, unde o ambulanță cu o echipa de medici la bord, care se deplasa spre un pancient a derapat de pe traseu în urma precipitațiilor și nu putea să se deplaseze.
La faţa locului au ajuns salvatorii şi pompierii, care au preluat personalul medical și i-au transportat spre pacient, iar ambulanța a ieșit de sine stătător.
De asemenea, în localitatea Dudulești, UTA Găgăuzia, salvatorii din Comrat au preluat nouă persoane și le-au transportat la destinație, după ce un microbuz de rută cu zece persoane la bord a derapat din cauza înzăpezirii.
Totodată, angajații IGSU din raionul Cahul au efectuat lucrări de deblocarea a unui autobuz de pe ruta Giurgiulești-Chișinău fără persoane la bord.
În acest context, salvatorii IGSU îndemnă conducătorii auto să respecte regimul de viteză și să evite deplasare fără necesitate pe trasee.
Totodată angajații IGSU, amintesc că autovehiculele trebuie adaptate la condiții de iarnă și dotate cu pneuri corespunzătoare, iar dacă conducătorii auto aleg o destinație mai lungă să țină bateria telefonului încărcată.
IGSU recomandă conducătorilor auto să fie foarte prudenți și să păstreze în portbagajul mașinii nisip, lopată și lanțuri.
În situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE