Președinta Maia Sandu, în vizita oficială din Cehia: „Extinderea Uniunii Europene este o investiție în securitatea întregului continent”

380
0

Șefa statului se află astăzi în vizită oficială în Republica Cehă, la invitația Președintelui Petr Pavel. În timpul vizitei sale, Președinta a menționat că în paralel, în capitala cehă se desfășoară mai multe evenimente care aduc Republica Moldova și Cehia mai aproape. În aceste zile, în capitala cehă, se desfășoară cea de-a 5-a reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-cehe, un for al oamenilor de afaceri din ambele țări, iar Teatrul Național „Mihai Eminescu” participă la Palm Off Fest, festivalul teatrelor din Europa Centrală și de Est.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Evenimentele din această săptămână sunt o dovadă a unei relații bilaterale apropiate și călduroase. Cu Președintele Pavel am discutat cum să aprofundăm cooperarea economică. Am exprimat speranța că Moldova va rămâne în continuare o prioritate a asistenței cehe”, a declarat Președinta.

Șefa statului a mai menționat: „în discuția cu omologul meu ceh, am reconfirmat viziunea noastră comună că extinderea Uniunii Europene este o investiție în securitatea întregului continent. Moldova este recunoscătoare Cehiei pentru susținerea parcursului nostru european.”

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE