ARBI a emis ordine de înghețare pe bunuri în valoare de 3 milioane de lei și a depus pe conturile trezoreriale alte 500 de mii de lei

442
0
Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a emis ordine de înghețare pe mai multe bunuri în valoare de circa 3 milioane de lei în baza delegațiilor procurorilor și ofițerilor de urmărire penală ai CNA. Totodată 500 de mii de lei au fost depuse pe conturile trezoreriale ale Agenției.

În prezent în gestiunea ARBI sunt 108 delegații pe 76 de cauze penale în privința a 76 de subiecți.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Săptămâna trecută, CNA și-a axat activitatea atât pe componenta de prevenire a corupției, cât și pe cea de combatere. Ofițerii de urmărire penală au transmis o cauză penală procurorilor cu propunere de judecată, alte 380 de dosare fiind la moment în gestiunea subdiviziunii. Pe domeniul expertizei anticorupție s-au înregistrat 40 de proiecte, recepționate de la autorități, alte 16 rapoarte de expertiză și 39 de avize fiind remise autorilor.

Au fost efectuate opt analize operaționale, două expertize judiciare, au fost eliberate 180 de caziere de integritate și au fost organizate opt instruiri anticorupție pentru agenți publici și privați.

În penitenciare se află zece persoane, arestate în cadrul cauzelor penale ale CNA. În cancelaria CNA au fost înregistrate 1513 materiale. La linia națională anticorupție au fost primite 31 de apeluri telefonice.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE