Consiliul Audiovizualului a sancționat posturile de televiziune JurnalTV, Moldova-1 și Moldova-2 pentru devieri ale nivelului tăriei sonore

517
0

Trei din patru servicii de televiziune monitorizate nu au respectat nivelul tăriei sonore, anunță printr-un comunicat CA. Astfel, Jurnal TV, TV Moldova-1 și Moldova-2 au fost sancționate pentru devieri ale nivelului tăriei sonore, în ședința din 4 august a Consiliului Audiovizualului. Amenzile achitate de furnizori merg în bugetul public.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Mai exact, Moldova-2, care a admis cea mai mare deviație de tărie sonoră între programele audiovizuale și comunicările comerciale audiovizuale, de – 6.9 unități, a fost sancționată cu 7000 de lei.

TV Moldova-1, cu cele mai multe devieri ale tăriei sonore (7) a fost amendată cu 6000 de lei.

Jurnal TV, cu patru devieri ale nivelului tăriei sonore și deviația cea mai mică – 1.7 unități a fost amendată cu 5000 de lei.

În același timp, în perioada monitorizată, pe 16, 18 și 21 iunie 2023, Publika TV a respectat prevederile art. 63 alin (6) din Codul serviciilor media audiovizuale, conform căruia furnizorii de servicii media au obligația de a uniformiza nivelul sunetului programelor audiovizuale cu cel al publicității.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE