Gospodăriile din trei localităţi din Moldova nu au fost încă reconectate la reţeaua de alimentare cu energie electrică

620
0

Gospodăriile din trei localităţi din Moldova nu au fost deocamdată reconectate la sursa de alimentare cu energie electrică în urma ploilor şi vântului puternic de săptămâna trecută. Despre aceasta a anunţat premierul Dorin Recean, în cadrul şedinţei de miercuri, 2 august.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

El a solicitat implicarea maximă a tuturor serviciilor abilitate şi a avertizat că joi va merge într-o inspecţie în teritoriu.

„Mulţumim echipelor care au lucrat la nord. Ne mai rămân trei sate pe care trebuie să le reconectăm la energia electrică. Joi vom merge în teritoriu, să vedem cum se desfășoară procesul de reparare a caselor, instituţiilor publice. Să ne asigurăm că ajutăm cetăţenii şi administraţia publică locală să se descurce cu repararea prejudiciilor”, a menţionat Recean.

După intemperiile de săptămâna trecută, 8 autospeciale din cadrul IGSU și 9 autospeciale din cadrul Ministerului Apărării, escortate de 3 echipaje ale IGP, au ajuns în raionul Edineț. Până la momentul actual în localitățile din raionul Edineț au fost transportate 2 675 foi de ardezie și 85 m3 de cherestea. Loturi cu cherestea și foi de ardezie urmează să fie transportate și altor raioane afectate de intemperiile înregistrate pe teritoriul țării.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Adrian Efros, ploile torenţiale şi vântul puternic au afectat peste 100 de localităţi din 10 raioane ale ţării. Mai mult de 60 de case de locuit au rămas fără acoperişuri. Rafalele au smuls ardezia şi de pe 28 de clădiri ale instituţiilor cu menire social-culturală. Au fost afectate terenuri cu semănături, vii şi livezi pe o suprafaţă de 700 de ha.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE